Вчера на свое заседание Комисията за определяне носителите на престижните награди на СПИБ реши:

Печатар на 2018 г.: Антон Симеонов, собственик на печатница АДЛ ЕООД - Пловдив
Търговец на 2018 г.: Ханс Клайнингер, управител на Хубергруп България ЕООД

Тържеството за връчване на наградите ще се състои на 30.05.2019 г. от 17:00 ч. в централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.
Честито на победителите!

>>
Общото събрание на СПИБ прие на 30.05.2019 г., четвъртък, от 17:00 ч. в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ да се проведе тържеството за връчване наградите на Съюза за „Печатар и Търговец на годината“.
Поканват се всички членове на съюза, колеги, ученици, студенти и работещи в бранша да уважат тържеството и наградените.
>>
На 10.04.2019 г. в хотел „Констанция“ - Вили Костенец се проведе Общо събрание на СПИБ. Присъстваха 53 члена на Съюза, както и представители от кабинета на вицепремиера г-н Томислав Дончев и главния секретар на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. На събранието се приеха годишните финансови отчети на СПИБ за 2017-18 г., отчет за дейността на съюза през този период, както и отчет на контрольора. Съобщени бяха
>>
Предстоящо

ПОКАНА

Управителният съвет на Съюз на печатарската индустрия в България, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 22, ал. 1 от Устава, свиква общо събрание на сдружението на 10.04.2019 г. в 19:00 ч. в х-л „Констанция“ – курорт Вили Костенец, гр. Костенец, при следния дневен ред: 1. Отчет на Управителния съвет за дейността на съюза през 2017 г. и 2018 г.; 2. Доклад на контрольора за
>>
На 5 февруари 2019 г. в Министерски съвет се състоя среща между ръководството на СПИБ и г-жа Марияна Николова – заместник министър-председател по икономическата и демографска политика. Ние представихме обобщени Вашите въпроси и проблеми и разбира се, още редица важни за бранша и развитието задачи. Тя ни увери, че ще се запознае подробно с тях и ще отговори в работен порядък, че можем да разчитаме на нейната и екипа подкрепа
>>
На 23 януари в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, в зала „История на книгата“, се състоя тържество, на което бяха отличени всички дарители, допринесли за нейното построяване, обзавеждане и пригодност за бъдещо ползване.
Както знаете, СПИБ освен дарението на работещ макет на Гутенбергова преса, чрез наши членове и приятели, подари редица експонати, подходящи за името на залата.
Може да видите и самата Почетна грамота за
>>
На 10.12.2018 г., понеделник, от 10:30 ч. ще се проведе тържеството по случай 140-та годишнина на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. Тогава ще бъде открит и Музеят на книгата, в който СПИБ има дейно участие. Моля, заповядайте!


>>
Уважаеми колеги,

На 21.11 в УниБИТ, в зала „Яков Крайков“, се състоя тържество за връчване на националните награди „Яков Крайков“ за принос към българската духовност, учредени от СПИБ и УниБИТ. Отличените тази година са г-н Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и г-жа Юлия Цинзова, директор на Столична библиотека. Те получиха специални плакети, грамоти, цветя и поздравления. Да им е честито!

>>
Здравейте, колеги,

В момента върви кампания за записване на студенти в специалност „Полиграфия“ в ХТМУ – София.
Предлагаме редовна и задочна форма на обучение. Задочната форма е особено удачна за обучение на работниците и служителите в печатниците и се предлага само от нас в България.
В момента почти всички наши студенти са хора от практиката – печатари, дизайнери и предпечат, калкуланти, ножари, книговезки и т.н.
В последните години търсенето
>>
На 17.05.2018 г. от 17:00 ч. в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържеството за връчване наградите на СПИБ за Печатар и Търговец на 2017 г.


>>
На 14.05.2018 г. се проведе традиционната Вечер на ветераните от българската полиграфия. Присъстваха над 60 колеги, отдали сили, опит и знания в тази не лека професия. Те бяха приветствани от г-н Петър Кънев, г-н Красимир Илиев, Петър Манчев и Крум Василев. Срещата бе наситена с много спомени и добро настроение.


>>

BG | EN
НовиниПечатар и Търговец на годината

Вчера на свое заседание Комисията за определяне носителите на престижните...
>>Традиционната „Вечер на ветераните“ от българската полиграфия ще се състои през м. юни...
>>Общото събрание на СПИБ прие на 30.05.2019 г., четвъртък, от 17:00 ч. в...
>>